Fler och fler företag erbjuder varor till planerade veckomenyer – hemkörda direkt till din dörr. Här presenterar sig några aktörer, och berättar vad som gör dem speciella.

 

Middagsfrid
Middagsfrid erbjuder hemleverans av färdigplanerade matkassar med recept, som ger kunderna tid att laga god mat av högsta kvalitet, och samtidigt ett gott samvete. Med ett stort engagemang arbetar Middagsfrid för en medvetenhet om klimatsmart mat.

Middagsfrid startades sommaren 2007 av Kicki Theander. Syftet var att förenkla middagsbestyren för barnfamiljer och andra hushåll som vill ha bra mat på bordet varje kväll. Många sliter med inköp, planering och matlagning och allt fler väljer hel – och halvfabrikat i brist på tid och ork. Det vill Middagsfrid ändra på. Beställ hos Middagsfrid här.

 

City Gross
City Gross Matkasse har flest färska kvalitetsråvaror till lägst portionspris. Alltid med färskt svenskt butiksstyckat kött, fisk från säkra bestånd och ekologiska eller Ä-märkta produkter.

Matkassarna vi erbjuder är:

  • Klassisk – lättlagade klassiska maträtter på 30-40 min som passar alla familjer.
  • ViktVäktarnas – recept framtagna enligt ViktVäktarnas program och som lätt kan anpassas för hela familjen.
  • Bamses Barnkasse – nyttiga färskvaror, roligt pyssel i receptfoldern och 4 snabba middagar som barn gillar.
  • Ekologisk – innehåller största möjliga andel ekologiska råvaror (minst 75 %).
  • Vegetarisk  – för den som vill leva livet lite grönare.
  • Special – utan fläskkött.
  • Laktos- och glutenfria alternativ för de som vill ha eller behöver specialanpassad kost.
  • Säsongs-/temabaserade matkassar, inkl. påsk, sommar, jul och nyår.

Beställ här

 

Linas Matkasse
Med Linas Matkasse får du supergod mat som är precis lagom nyttig. Vi erbjuder allt från lättlagade och barnvänliga alternativ  till vegetariska recept eller rätter som bara tar 15 minuter att laga. I tre av våra matkassar har du även möjlighet att byta ut dina middagar så att alla runt bordet blir nöjda.

För ta del av erbjudande och handla hos Lina, klicka här.

 

Matkomfort
Matkomforts middagslösning innehåller fyra näringsriktiga, goda och vällagade middagar. Lättlagad mat för vardagskvällar då man varken har tid eller lust att planera, handla och laga en ordentlig middag. Av oss får du mer än en matkasse med ingredienser och ett receptblad, vi förbereder och levererar fyra goda och näringsriktiga middagar till din dörr. Allt du behöver göra är att följa de enkla anvisningarna så har du maten på bordet. Och en hel del tid över för annat. Vi beräknar att du endast behöver lägga 5-20 minuter aktiv tid beroende på vilken meny du väljer. Vissa råvaror kan behöva lite mer tid i ugnen men då kan du sätta dig i soffan med fötterna på bordet, duka lite extra fint eller göra läxor med barnen.

Våra menyer är varierade och innehåller både klassiker och moderna favoriter. Rätterna är välkomponerade, både ur smak- och
näringsperspektiv. Vi levererar bra mat lagad från grunden, utan halvfabrikat, tillsatser eller konserveringsmedel. Smaksättare som chilisås, currypasta, saffran, fisksås, oystersås, dijonsenap med mera, kan dock innehålla konserveringsmedel

Huvudråvaran och kolhydraterna får du oftast tillaga själv via enkla anvisningar. Detta gör att Matkomfort är ditt självklara val om du vill spara mest tid men ändå inte tumma på smak och kvalité. Du väljer själv om du vill ha leverans varje eller varannan vecka och bokar enkelt av och på via Min sida eller kundtjänst. Det enda du behöver tänka på är att ha 7 dagars framförhållning.

Du kan välja mellan fyra olika menyer Premium, Sthlmslådan, Familjefavoriter och vår snabbaste, Vrooom. Alla fyra innehåller våra egna färdiggjorda såser, soppor och grytor. De tre första även vissa smaksättare.
För priser och erbjudande från Matkomfort klicka här.

 

Simple Feast
Simple Feast´s vision är att driva fram världens framgångar mot hälsosam och hållbar mat genom smak, kvalitet och bekvämlighet för våra konsumenter. Valet att fokusera på enbart växtbaserad mat är vårt sätt att bidra till miljöaktivism. Genom detta val gynnar vi planeten samtidigt som vi tillför rätt typ av mat till våra egna kroppar.

Vi tror på att framtiden är växtbaserad, men vi tror också på att göra hälsosamt ätande så enkelt och engagerande som möjligt. Du behöver aldrig igen komma hem och fundera på vad du ska äta till middag eller känna dig stressad av tiden när det alltid finns en utsökt, hälsosam maträtt som väntar på dig i kylen. Istället för att spendera tid och ansträngning i köket, gör plats i kalendern för det som verkligen betyder något: spendera kvällarna med vänner och familj. Testa Simple Feast’s mat här.