Ingredienser

500 g lövbiff
140 g bacon
½ purjolök
2 dl Kvibille® cheddar riven
2 msk dijonsenap
2 dl Arla Köket® crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® Svenskt Smör
1 dl rödvin
Till Potatispuré: 750 g mjölig potatis
2 dl Arla Köket® syrad grädde 30%
50 g Arla® Svenskt Smör
1 tsk salt
Den tunna lövbiffen är perfekt att rulla ihop med en god fyllning. Här får köttet smak av bacon, smält cheddarost och lite sting från dijonsenap.

Gör så här

1.Strimla baconskivorna. Dela,och strimla tvätta purjolöken.
2.Fräs bacon och purjolök i en stekpanna. Häll upp i en bunke och låt kallna.
3.Blanda baconfräset med ost, senap och crème fraiche. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttet.
4.Rulla ihop köttskivorna, salta och peppra. Stek köttet i smör, ca 3 min på varje sida. Häll i vinet och låt koka ihop ca 1 min.
5.Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
6.Häll av och mosa ihop med syrad grädde och smör, salta.
7.Servera köttet med sky, potatispuré och gärna ättiksgurka. Toppa ev med hackad persilja.

Tips: Stick en tandpetare genom köttet så håller det lättare ihop vid stekning.

På denna sajt samlar vi goda, enkla och snabba recept. Just detta är från arla.